Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Nieuws en kennis

Bijzonder welkom voor politiecommissaris

Ervaringsverhaal
Nieuws & kennis
23
February 2024

Bijzonder welkom voor politiecommissaris

Als speciale gast ontvingen wij een politiecommissaris in het Papili programma. Vanuit een alternatieve perspectief binnen de samenleving de connectie leggen. De bijeenkomst was doordrenkt van inspiratie en positieve energie, waarbij de jongeren de kans kregen om hun gedachten en gevoelens te delen, maar ook een gevoel van gemeenschapsbetrokkenheid te ontwikkelen.

In een inspirerende setting tijdens de Papili-bijeenkomst simuleren we diverse situaties, waarbij ook persoonlijke ervaringen worden belicht. De bijeenkomst ademde inspiratie en positieve energie, waardoor jongeren de ruimte kregen om openlijk hun gedachten en gevoelens te delen. Na elke sessie peilen we bij de jongeren wat zij hebben opgestoken. Een opmerkelijke ontdekking was dat ze niet langer angstig zijn voor de politie. Deze onthulling markeert een krachtige vooruitgang in het opbouwen van vertrouwen en begrip tussen gemeenschappen en autoriteiten.

Wat nog opmerkelijker was, is dat de jongeren werden aangemoedigd en nuttige inzichten meenamen. Ze realiseerden zich dat als ze zich echt inzetten voor doelen, of het nu gaat om professionele groei, studie of andere levensambities, het haalbaar is. Deze bijeenkomst diende als een inspiratiebron, waar jongeren het vertrouwen kregen dat ze capabel zijn om te groeien en succes te behalen.

In de kracht van samenwerking en gemeenschapszin heeft de deelname van deze agent aan het Papili-programma niet alleen persoonlijke groei mogelijk gemaakt, maar ook een waardevolle bijdrage geleverd aan onze missie.

Ander nieuws en weetjes

Andere ervaringsverhalen

Laten we samen terugkijken op een zeer geslaagd evenement! Een unieke gelegenheid in samenwerking met de Gemeente Weert waar experts en deelnemers samenkomen om te leren, te delen en te groeien. Een waardevolle uitwisseling van kennis en ervaringen.

Op deze dag willen we een extra ode brengen aan alle Papili's (en in opleiding) voor het voltooien van het Papili programma. Van getraumatiseerde vluchteling naar een zelfredzaam persoon integreren met een uniek programma.

Bezoek de eerste editie van het Papili Symposium, georganiseerd in samenwerking met de gemeente Weert. Het evenement is toegewijd aan het bevorderen van integratie binnen Nederland en het delen van expertise. Ga de dialoog aan en laat je inspireren als expert op het gebied van integratiebeleid.