Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Nieuws en kennis

Doelen stellen voor persoonlijke en professionele groei

Ervaringsverhaal
Nieuws & kennis
9
February 2024

Doelen stellen voor persoonlijke en professionele groei

Doelen stellen voor persoonlijke en professionele groei

Het stellen van doelen heeft verschillende waardevolle voordelen, zowel op persoonlijk als professioneel niveau. In Nederland hebben wij hier een goede uitdrukking voor "Een stip op de horizon" een concreet doel of een duidelijke richting in de toekomst om voor jezelf aan te duiden. Deze uitdrukking benadrukt het belang van het hebben van een helder en verre doelstelling om naar te streven.

Om je doel te realiseren, is het essentieel dat je in staat bent jezelf te stimuleren. Dit vereist intrinsieke motivatoren. In het Papili programma willen wij de kandidaten hun drijfveren laten ontdekken en benutten om hun doelen te ontdekken en benutten. Deze sessie gaat verder dan slechts woorden; ze vormen de innerlijke krachten die onze jongeren voortstuwen op hun reis naar herstel en integratie. Voor deelnemers aan het programma betekent het bepalen van hun drijfveren een onschatbare waarde. Het gaat verder dan oppervlakkige motivatie; het bevordert een dieper begrip van hun eigen identiteit en stimuleert zelfontdekking. Dit is vooral cruciaal, gezien de traumatische ervaringen die deze jongeren hebben doorgemaakt.

In de schaduw van een trauma fungeren hun drijfveren als lichtpuntjes van veerkracht, aldus hoofdtrainer Papili - Fereshteh Moradi.

Drijfveren bieden niet alleen focus en richting, maar fungeren ook als emotionele ankerpunten waarop onze jongeren kunnen terugvallen tijdens uitdagende momenten. Het Papili Programma creëert een ruimte waarin deze krachtige innerlijke drijfveren centraal staan. Samen nemen we de individuele groei en motivatie en brengen deze visueel in beeld. Dit is een belangrijke stap op weg naar een toekomst waarin doelen niet alleen helder zijn, maar ook worden ondersteund door de kracht van persoonlijke drijfveren.

Ontdek het Papili programma voor jouw gemeente

Wil je meer ontdekken over het Papili-programma en hoe het een verschil kan maken in jouw gemeente? Voor vragen en samenwerkingen staan we klaar. Ontdek de kracht van drijfveren en geef vleugels aan individuele groei en motivatie.

Ander nieuws en weetjes

Andere ervaringsverhalen

Op deze dag willen we een extra ode brengen aan alle Papili's (en in opleiding) voor het voltooien van het Papili programma. Van getraumatiseerde vluchteling naar een zelfredzaam persoon integreren met een uniek programma.

Bezoek de eerste editie van het Papili Symposium, georganiseerd in samenwerking met de gemeente Weert. Het evenement is toegewijd aan het bevorderen van integratie binnen Nederland en het delen van expertise. Ga de dialoog aan en laat je inspireren als expert op het gebied van integratiebeleid.

Op Internationale Vrouwendag vieren we niet alleen de vrouwelijke kracht, maar ook een prachtige vlucht van integratie en succes binnen de Papili's.