Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Ervaringsverhaal

Volledig Nederlands, maar in hart en nieren een Papili

Ervaringsverhaal
Nieuws & kennis
9
March 2022

Volledig Nederlands, maar in hart en nieren een Papili

Elly Niemeijer

Hoewel ik in een Nederlandse familie geboren ben, ben ik toch in hart en nieren een Papili. Tijdens mijn studie de Ekube Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, 30 jaar geleden, was ik de enige zonder migratie- of vluchtelingenachtergrond. In de carrière die daarop volgde, heb ik veel culturen leren kennen. Ik ontdekte de drempels waar mensen met een andere culturele achtergrond tegenaan lopen binnen de hulpverlening. Ik functioneer vaak als een culturele tolk, om wederzijds begrip te vinden voor elkaars visie, gewoonten en gedachten.  

Binnen Papili heb ik de mogelijkheid om drempels weg te nemen voor vluchtelingen die nog aan het begin staan van hun zoektocht in de Nederlandse samenleving. Ik wil mijn ervaring en kennis als hulpverlener doorgeven aan de deelnemers.

Ander nieuws en weetjes

Andere ervaringsverhalen

Laten we samen bouwen aan een wereld waarin inclusie en kansen hand in hand gaan.

Maak kennis met ambassadeur Mayan Oomkes van Stichting Papili. Ik zet mij in als ambassadeur voor Stichting Papili, omdat Papili een duidelijk doel voor ogen heeft: “nieuwkomers begeleiden zodat zij een fijne plek in de Nederlandse samenleving kunnen innemen”.

Bewust maken hoe krachtig je als vrouw kunt zijn. Je bent veel sterker dan je bent. Dat heeft Sarah ons laten zien.