Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Nieuws en kennis

Vacature voor afstuderen op universitair niveau

Ervaringsverhaal
Nieuws & kennis
15
February 2024

Vacature voor afstuderen op universitair niveau

Afstudeeropdracht - Kern Methodiek voor het Papili Programma

Samen bouwen aan waardevolle ervaringen en een positieve impact op de maatschappij

De opdracht

Na het succesvol doorlopen van een pilotfase en het lanceren van de initiële reeks Papili-programma's, bevinden wij ons nu in de positie om de volgende fase in te gaan en een diverse groep doelgroepen te bedienen. We zijn gestart met programma's specifiek gericht op alleenstaande gevluchte vrouwen en gevluchte jonge jongeren.

Jij krijgt de verantwoordelijkheid voor het vormgeven van de kern methodiek die op brede schaal geïmplementeerd kan worden in alle deelprogramma's van Papili. Jij zal de ontwikkeling en integratie van deze methodiek op je nemen, met het vooruitzicht op een (tijdelijke) baan of samenwerking.

Ontwikkeling van rups, cocon naar Papili

Het Papili-programma is een unieke methode om hulpbehoevende individuen te helpen (opnieuw te) integreren in de Nederlandse maatschappij. Ons dynamische team van professionals staat bekend om hun toewijding aan het creëren van impactvolle programma's.

Het programma bestaat uit drie fases (rups, cocon en Papili), die gebaseerd zijn op het persoonlijk verhaal van elke deelnemer. Afhankelijk van de achtergrond en behoeften, maken we gebruik van educatie, cognitieve therapie, gedragstherapie, EMDR, lichaamstherapie en ontwikkelingstesten. Elk onderdeel wordt uitgevoerd door een professional in het betreffende vakgebied.

Intake

Voordat je kan starten met het programma, zal er een intake plaatsvinden.

Deze bestaat uit twee onderdelen: een motivatietest en een persoonlijk gesprek met een ervaren Papili.

Rups

Delen en verwerken: Zes groepsbijeenkomsten met 10 tot 12 deelnemers en een professioneel geschoolde trainer. Belangrijke thema's zijn trauma- en/of rouwverwerking, vertrouwen, herkenning en doelen.

Cocon

Vorming en ontwikkeling: Vier groepsbijeenkomsten waarin we drijfveren, talenten en competenties ontdekken. Belangrijke thema's zijn solliciteren, cultuurverschil, sport en praktische vaardigheden, zoals bijvoorbeeld het regelen van kinderopvang.

Papili

Inburgering en bijdragen: In zo'n 3 tot 6 maanden zoekt de vluchteling onder begeleiding van een coach naar een geschikte studie, stage of baan.

Deliverables:

● Grondig onderzoek doen naar de huidige methodologieën binnen vergelijkbare programma's;

● Samenwerken met Papili-experts om de specifieke behoeften van ons programma te identificeren;

● Een gedetailleerde en gestructureerde methodiek opstellen met meetbare doelen en evaluatiecriteria;

● De methodiek implementeren en testen in samenwerking met het Papili-team;

● Rapporteren over de effectiviteit van de ontwikkelde methodiek.

Gewenst profiel:

● Universitaire student in de richting van relevante studie, bijvoorbeeld Psychologie, sociologie, onderwijskunde; humanitaire hulp en beleid,

● Interesse in persoonlijke ontwikkeling, welzijn en impactvolle programma's;

● Sterke onderzoeks- en analytische vaardigheden;

● Zelfstandigheid en proactiviteit;

● Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;

● Ervaring met multiculturele samenlevingen.

Wat wij bieden:

● Begeleiding door ervaren professionals binnen het vakgebied;

● Toegang tot relevante bronnen en informatie voor je onderzoek;

● De mogelijkheid om je scriptie te baseren op praktijkgerichte ervaringen;

● Een inspirerende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief;

● Een passende vergoeding voor je afstudeerwerkzaamheden.

Wij kijken ernaar uit om een gedreven en enthousiaste stagiair(e) te verwelkomen binnen ons team. Als jij gelooft dat je de juiste kwalificaties en passie hebt om bij te dragen aan ons doel, aarzel dan niet om te solliciteren. Samen kunnen we bouwen aan waardevolle ervaringen en een positieve impact. Neem voor eventuele vragen of aanvullende informatie contact op met Babek Khani, de voorzitter van onze organisatie. Of vul het contactformulier in. We kijken uit naar jouw sollicitatie en mogelijke toekomstige samenwerking.

Ander nieuws en weetjes

Andere ervaringsverhalen

Doelen stellen geeft elke kandidaat een stip op de horizon om zich te ontwikkelen en te groeien als persoon. Deze fase van het Papili Programma biedt een gestructureerde aanpak waarin elke deelnemer zich verdiept in morgen.

Papili Programma, onder Fereshteh Moradi en sporttrainer Shamy, focust op het transformeren van negatieve energie naar positieve kracht. Recentelijk richtte een bijeenkomst zich op emotionele groei via fysieke en mentale training, waaronder kickboksen en meditatie. De aanpak biedt een allesomvattende benadering voor het beheersen van emoties en positieve transformatie.

Met het nieuwe jaar als inspiratiebron en na een korte maar welverdiende pauze, zijn we vastberaden om het traject krachtig door te pakken. De frisse energie en hernieuwde motivatie vormen de perfecte brandstof om samen de volgende stappen te zetten. Laten we gezamenlijk de uitdagingen aangaan en met vastberadenheid en enthousiasme het traject vervolgen. Het is tijd voor actie, groei en een succesvolle voortzetting van onze reis.